Čištění

  • Korpus a výkyvný držák: V případě potřeby lze otřít vlhkým hadříkem
  • Držák filtru: Omyjte ručně teplou vodou s běžným prostředkem na nádobí nebo v myčce nádobí


  • Nádržka na vodu: Pravidelně omývejte teplou vodou s běžným prostředkem na nádobí
  • Konvice: Po použití omyjte ručně teplou vodou s běžným prostředkem na nádobí nebo v myčce nádobí

Všeobecné

Překapávače připravují překapávanou kávu, zatímco plnoautomatické kávovary umějí i další kávové speciality, jako je espresso, caffè crema, případně i mléčné nápoje. Ve srovnání s plnoautomatickým kávovarem může překapávač připravit velké množství kávy najednou. To je výhodné zejména pro více osob (například v případě velké rodiny nebo návštěvy) – všichni mohou dostat kávu najednou.
Video zum Kennenlernen

Můžeme vás seznámit?

Seznamte se s překapávačem Tchibo »Let's Brew«!

Před spařováním

Videoanleitung zur Inbetriebnahme

První uvedení do provozu

Během několika málo minut je připraven na vaši oblíbenou kávu
Pro překapávač Let's Brew jsou potřeba kávové filtry velikosti 4. Kromě běžných papírových kávových filtrů lze použít také permanentní filtry. Překapávač Let's Brew je vybaven odnímatelným držákem filtrů ve výkyvném držáku.
To usnadňuje vkládání a plnění papírového filtru. Náš tip: Před naplněním mletou kávou papírový filtr opláchněte čistou vodou. Tak dosáhnete ještě lepšího zážitku z kávy
Ano, kávovar lze použít k přípravě dvou a více šálků kávy. Stačí naplnit zásobník na vodu množstvím vody odpovídajícím počtu šálků (nejméně však po značku dvou šálků) a poté spařit odpovídající množství mleté kávy.
Ano, zásobník na vodu lze snadno vytáhnout tahem nahoru za úchyt. Poté můžete do zásobníku nalít množství vody odpovídající požadovanému počtu šálků – řiďte se značkou na zásobníku. Kromě množství vody je k dispozici také odměrka pro dávkování mleté kávy. Díky snadnému dávkování mleté kávy pomocí odměrky je připravená káva dokonale aromatická.
Kávovar je potřeba odvápnit, přestože ještě kontrolka „Odvápnění“ nesvítí. Postupujte podle popisu uvedeného v kapitole „Odvápnění“ v návodu k obsluze nebo podle pokynů ve videu o odvápňování.

Během spařování

Překapávač Let's Brew má automatický uzávěr proti odkapávání, takže nedochází ani k odkapávání, ani k připalování kávy na nerezové plotýnce.
Důvodem často bývá vodní kámen. Proveďte odvápnění kávovaru podle pokynů v návodu k obsluze. Kromě toho také zkontrolujte, zda v konvici není zbytkové množství studené kávy nebo vody.
Pokud káva přeteče přes filtr, může to mít různé příčiny. Zkontrolujte následující body:
  • Přehnuli jste předem všechny hrany kávového filtru?
  • Je držák filtru správně nasazený?
  • Je výkyvný držák správně zaklapnutý?
  • Stojí konvice na ohřívací plotýnce správně, tj. je uzávěr proti odkapávání otevřený směrem k výkyvnému držáku?
  • Není ve filtru příliš mnoho mleté kávy nebo není káva příliš jemně namletá?

Po spařování

Na okraji se shromažďuje minimální zbytek, který pak stéká zpět do konvice. To je normální. Doporučujeme, abyste po použití sundali vložku aroma swing a víko, pak konvici a její díly opláchli čistou vodou s běžným mycím prostředkem a poté je osušili.
Případně můžete konvici a její ostatní díly (vložku aroma swing a víko) vložit do myčky nádobí. Tímto způsobem zmizí i poslední zbytky v konvici a čistá konvice bude připravená na novou, čerstvě spařenou kávu.
Přístroj se automaticky vypne zhruba 40 minut po zapnutí. Aroma se po delší době stání rozptýlí a káva časem zhořkne. Proto je potřeba používat, pokud je to možné, ohřívací plotýnku, abyste během přípravy kávy udrželi její správnou teplotu. Pokud nechcete vypít všechnu kávu ihned, je nejlepší ji přelít do termosky.
Přístroj se automaticky vypne zhruba 40 minut po zapnutí.
Pokud nejste spokojeni s chutí kávy, můžete vyzkoušet následující: Zvažte výběr zrnkové kávy, kterou používáte, věnujte pozornost správnému poměru množství vody a mleté kávy a vychutnejte si čerstvě připravenou kávu.
Pokud ani tak nejste se svým překapávačem Let's Brew spokojeni, můžete jej do 30 dnů od zakoupení vrátit. To můžete udělat v některé z našich prodejen Tchibo. Nezapomeňte, že je potřeba vzít s sebou účtenku.

Čištění

Konvici – spolu s jejími díly (vložka aroma swing a víko) – a také držák filtru lze mýt v myčce nádobí. Dbejte na to, aby držák filtru a díly konvice nebyly v myčce umístěny přímo nad topnými tělesy. Zásobník na vodu není určen k mytí v myčce nádobí. Pravidelně jej oplachujte teplou vodou s běžným mycím prostředkem.

Odvápňování

Videoanleitung zur Entkalkung

Snadné odvápnění

Pro dlouhotrvající zážitek z kávy a dlouhou životnost překapávače
Je důležité provádět pravidelné odvápňování kávovaru. Intervaly odvápňování závisejí na tvrdosti vody. Tvrdost vody ve vaší oblasti zjistíte u místní vodárenské společnosti. Pro každodenní používání lze použít následující orientační hodnoty:
  • měkká voda: zhruba každých šest měsíců
  • středně tvrdá voda: zhruba každé tři měsíce
  • tvrdá až velmi tvrdá voda: jednou měsíčně
Pokud používáte komerční odvápňovací přípravek, postupujte podle pokynů výrobce. U překapávače Let's Brew je nutno používat odvápňovací přípravek následujícím způsobem:
  1. Do prázdného zásobníku na vodu nalijte komerční tekutý odvápňovací prostředek pro kávovary a přístroje na espresso.
  2. Doplňte vodu až po značku „10 šálků“. Při odvápňování vždy používejte papírový kávový filtr. Ten zachytí zbytky vodního kamene a zabrání ucpání filtru.
  3. Do držáku filtru vložte papírový kávový filtr. Nakloňte výkyvný držák. Konvici se zavřeným víkem postavte na ohřívací plotýnku..
  4. Počkejte 10 minut. Poté kávovar zapněte a nechte roztok protéci přístrojem.br/> Pokud kávovar několikrát na několik minut vypnete, zatímco roztok protéká, může odvápňovací prostředek lépe působit.
  5. V případě potřeby tento postup zopakujte. Použitý roztok můžete použít znovu. Roztok však musí nejprve zcela vychladnout. Po každém cyklu vypněte přístroj a nechte jej před opětovným přidáním vody alespoň 5 minut vychladnout.
  6. Následně nechte proběhnout postup se dvěma až třemi dávkami čisté vody.
  7. Otřete výkyvný držák. Zásobník na vodu, držák filtru a konvici důkladně omyjte a před přípravou příští kávy je pečlivě vypláchněte.

Který odvápňovací prostředek se pro odvápňování doporučuje?

K odstranění vodního kamene doporučujeme speciální odvápňovací prostředek durgol® , který je k dostání v každém obchodě Tchibo, ve specializovaných prodejnách a na tchibo.cz.

POZOR – Zavápnění může vést k poškození spotřebiče