Vydlabaná dýně, cukrovinky pro děti, děsivý kostým – to vše nesmí na vydařené halloweenské párty chybět. A neměly by chybět ani chuťovky, které vypadají strašidelně a chutnají lahodně, takže během Halloweenu přijdou vhod dětem (i dospělým). Ať už to budou “Cursed Voodoo Cookies” – hrůzostrašné sušenky v podobě panenky voodoo, “Eyeball Cake Pops” – kuličky, které vypadají jako oční bulvy, anebo strašidelné dortíky v jedovatých barevných tónech: malí i velcí hosté na party se do těchto kreativních halloweenských receptů určitě zamilují!
Jak snadno připravit sladké halloweenské chuťovky
Nejkrásnější na tom je, že při výrobě našich kreativních halloweenských receptů se budou děti skvěle bavit. Mohou pomalovat sušenky, namáčet kuličky do čokolády, zdobit muffiny cukrovými očními bulvami – při všech těchto činnostech se bude každý malý cukrář nebo cukrářka úžasně bavit. Praktické vybavení na pečení najdete v našem e-shopu.

Halloweenské sušenky Cursed Voodoo Cookies
Suroviny na až 8 sušenek: 120 g změklého másla | 200 g cukru | 1 vejce (velikosti L) | 1 čajová lžička vanilkového extraktu | 200 g mouky (typ 550) | 60 g extra tmavého holandského kakaa | 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva | 1/2 čajové lžičky soli
Na ozdobení: 100 g moučkového cukru | trocha citrónové šťávy | potravinářská barva (červená/černá)
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 12 minut
Celková doba přípravy: 2,5 hodiny
Na ozdobení: 100 g moučkového cukru | trocha citrónové šťávy | potravinářská barva (červená/černá)
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 12 minut
Celková doba přípravy: 2,5 hodiny

1. Máslo a cukr vložíme do velké místy a nejdříve pomalu a poté na nejvyšší stupeň vyšleháme do pěny. Přidáme vejce a vanilkový extrakt a dobře promícháme. Ve druhé míse smícháme mouku s kakaem, práškem do pečiva a solí a poté směs přesejeme do velké mísy a krátce promícháme. Z těsta vytvarujeme kouli, kterou zabalíme do potravinářské fólie a necháme cca 30 minut odpočívat v ledničce.

2. Troubu předehřejeme na 180°C, horní/spodní ohřev. Na kousek papíru nakreslíme panenku voodoo a vystřihneme ji podle obrysu. Na pečicím papíru vyválíme těsto na plát silný cca půl centimetru, šablonu panenky voodoo položíme na plát a postupně vykrojíme několik sušenek. Vykrojené sušenky položíme na pečicí plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě 10 až 12 minut. Poté plech s upečenými sušenkami vyndáme z trouby a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.

3. Glazuru si připravíme tak, že moučkový cukr smícháme s trochou citrónové šťávy, aby vznikla hustá glazura. Pak rozdělíme glazuru na tři části – do malé části přidáme černou potravinářskou barvu, do o něco větší části červenou a zbytek ponecháme bílý. Ze svačinového papíru vytvarujeme malé sáčky, které naplníme barevnými glazurami a začneme se zdobením panenek voodoo. Poté necháme sušenky ležet, dokud glazura kompletně nezaschne.
- Tento příspěvek vznikl ve spolupráci s Marcem Kromerem | baketotheroots.de.

Eyeball Cake Pops
Suroviny na 18 kousků: 300 g moučníku (např. s vanilkovou nebo citrónovou příchutí) | 100 g tvarohu | 2 polévkové lžíce vanilkového cukru | 1 čajová lžička nastrouhané kůry z bio pomeranče | 200 g čokoládové polevy (bílé) | zdobicí tužky s jedlou barvou (červená, černá) | 18 cukrových očí | 18 vidliček nebo dřevěných párátek
Doba přípravy: 40 minut
Celková doba přípravy: 2 hodiny
Doba přípravy: 40 minut
Celková doba přípravy: 2 hodiny

1. Moučník rozdrobte a vložte do mísy. Tvaroh smíchejte s vanilkovým cukrem a nastrouhanou pomerančovou kůrou a poté přidejte do mísy s rozdrobeným moučníkem a vše dobře promíchejte.

2. Z těsta vytvarujte 18 malých kuliček a napíchněte je na vidličky nebo párátka. Asi 1 hodinu je nechte odpočívat v ledničce. Pokud se vám nedaří vytvarovat těsto, přidejte ještě trochu tvarohu nebo případně trošku smetany, aby těsto lépe drželo pohromadě.

3. Rozpusťte bílou čokoládovou polevu. Pokud by čokoláda byla příliš hustá, vmíchejte trochu kokosového oleje. Každou kuličku z těsta ponořte do čokolády, nechte okapat a pak nechte oschnout bez kontaktu s pracovní deskou – můžete vidličky např. postavit do skleničky rukojetí dolů.

4. Dříve než čokoláda ztuhne, vmáčkněte do ní vždy jedno cukrové oko a poté nechte vše ztuhnout. Jakmile poleva kompletně ztuhne, můžete na bulvy namalovat tužkou s jedlou barvou červené žilky. Servírujte s vidličkami položené na podnose nebo postavené ve sklenici.
- Tento příspěvek vznikl ve spolupráci s Marcem Kromerem | baketotheroots.de.

Strašidelné minidortíky
Suroviny na 10 dortíků: 120 g másla | 100 g hnědého cukru | 60 g hořké čokolády, rozpuštěné | 2 vejce (velikosti L) | 100 g mouky (typ 550) | 1 polévková lžíce kakaa | 1 čajová lžička prášku do pečiva | 1/4 čajová lžička soli | 2 polévkové lžíce mléka
Na máslový krém: 230 g másla | 260 g moučkového cukru | 2 čajové lžičky vanilkového extraktu | potravinářská barva (např. modrá, červená nebo zelená)
Doba přípravy: 35 minut
Doba pečení: 18 minut
Celková doba přípravy: 1 hodina
Na máslový krém: 230 g másla | 260 g moučkového cukru | 2 čajové lžičky vanilkového extraktu | potravinářská barva (např. modrá, červená nebo zelená)
Doba přípravy: 35 minut
Doba pečení: 18 minut
Celková doba přípravy: 1 hodina

1. Troubu předehřejte na 200°C. Na plech na muffiny dejte papírové formičky a odložte plech zatím stranou. V míse umíchejte máslo s cukrem a rozpuštěnou čokoládou (nesmí být příliš horká). Postupně, po jednom, přidávejte vejce a vždy dobře promíchejte. Ve druhé míse smíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a solí a poté přidejte do mísy a jen krátce promíchejte.

2. Papírové formičky naplňte těstem a nechte péci 15-18 minut. Pomocí párátka vyzkoušejte, zda jsou minikorpusy upečené - pokud na párátku ulpělo těsto, znamená to, že ještě nejsou hotové. Teprve když vyndáte párátko zcela čisté, znamená to, že jsou minikorpusy upečené. Hotové minikorpusy nechte vychladnout na kuchyňské mřížce.

3. Připravte máslový krém: šlehejte máslo po dobu 3-4 minut na nejvyšší stupeň. Pomalu, v menších dávkách, přidávejte moučkový cukr. Poté přidejte vanilkový extrakt a dobře promíchejte. Krém rozdělte na 2-3 porce a podle libosti obarvěte potravinářskými barvami.

4. Obarvený krém (každou barvu zvlášť) naplňte do zdobicího sáčku a poté nastříkejte na minidortíky. S pomocí cukrových očí, zubů a tlamy proměňte minidortíky v malé příšery.
- Tento příspěvek vznikl ve spolupráci s Marcem Kromerem | baketotheroots.de.
Jak správně servírovat chuťovky
S těmito strašidelně lahodnými halloweenskými nápady bude úspěch Vaší party na konci října zaručen. Stůl s chuťovkami vyzdobte ještě stylovými halloweenskými ubrousky, přidejte světelný řetěz, který zajistí náladové osvětlení (najdete jej v našem e-shopu pod bytovými doplňky) a hlavně nezapomeňte na vydlabanou dýni. Tchibo Vám přeje děsivě krásnou halloweenskou party!
Praktické pomůcky do kuchyně
Kuchyňské přístroje – od malých až po velké
Elektrický mlýnek na kávu s mlecím mechanismem z ušlechtilé oceli
Elektrický mlýnek na kávu s integrovanou váhou, pláštěm z ušlechtilé oceli a možností nastavení 26 stupňů hrubosti mletí
Ideální teplota se dá vybrat jak individuálně, tak i pomocí šesti přednastavení a během celého procesu přípravy ji lze udržovat konstantní.
Kávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítka
Váha na kávu Vám pomůže při vyladění optimálního poměru mezi kávou a vřelou vodou při zalévání kávy
Odolný keramický mlýnek umožňuje nastavení různých stupňů mletí a nabízí intenzivní požitek z kávy podle přání
Kávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítka
Vždy čerstvá, ručně mletá káva
649Kč
